Jelo koje renžeri ne preskaču ni na jednom kampu - banane na roštilju. Opis je malo detaljniji zbog dece koja će čitati ovaj blog, pa odrasli izvinite ako su navedene neke stvari koje su očigledne.
Banane rasečemo podužno. Važno je da ne rasečemo koru banane sa donje strane i da ih ne presečemo do kraja (sa svake strane treba ostaviti oko 2 cm ne rasečeno) - da se banana ne raspadne na vatri. Sečemo stranu koja može da leži na roštilju (ne savijene delove banane).
U bananu ubacimo kockice čokolade za kuvanje - što više stane, to bolje. Važno je da pri tome ne pokidamo bananu.
Sledeći korak - banane idu na žar, roštilj. Postavljaju se na stranu suprotnu od rasečene. Moguće je banane zamotati u alu-foliju, ali u tom slučaju voditi računa sa koje strane smo presekli bananu da nam ne iscuri čokolada.
Banane su gotove kada se čokolada omekša i otopi ili kora banane na donjem delu dobro pocrni a sa gornje strane je još uvek žuta.
Pošto je banana i čokolada rastopljena jede se kašikicom... Odlično je...
Banane rasečemo podužno. Važno je da ne rasečemo koru banane sa donje strane i da ih ne presečemo do kraja (sa svake strane treba ostaviti oko 2 cm ne rasečeno) - da se banana ne raspadne na vatri. Sečemo stranu koja može da leži na roštilju (ne savijene delove banane).
U bananu ubacimo kockice čokolade za kuvanje - što više stane, to bolje. Važno je da pri tome ne pokidamo bananu.
Sledeći korak - banane idu na žar, roštilj. Postavljaju se na stranu suprotnu od rasečene. Moguće je banane zamotati u alu-foliju, ali u tom slučaju voditi računa sa koje strane smo presekli bananu da nam ne iscuri čokolada.
Banane su gotove kada se čokolada omekša i otopi ili kora banane na donjem delu dobro pocrni a sa gornje strane je još uvek žuta.
Pošto je banana i čokolada rastopljena jede se kašikicom... Odlično je...
Нема коментара:
Постави коментар